• Van der Pigge
 • Gierstraat 3
 • Haarlem
023 303 0720
 • Gratis bezorging vanaf € 35,-
 • Binnen 2 werkdagen bezorgd
 • Vakkundig advies

Voorjaarsaanbieding Pigge: tincturen die de reiniging ondersteunen

Door Renate van Doorn, 3 april 2018
Deel blog:

Wist je dat wij een hele mooie lijn met kruidentincturen hebben? De heilzame planten in deze tincturen zijn vaak breed inzetbaar bij allerlei gezondheidssituaties. Van onze acht verschillende kruidentincturen passen er twee heel goed bij een voorjaarskuur: Ribes Compositum en Curcuma Compositum. Voor het ondersteunen van de uitscheiding van afvalstoffen hebben wij al jaren goede ervaringen met beide tincturen.

In de natuurgeneeskunde wordt vooral gekeken naar een goede functie van de uitscheidingsorganen zoals de nieren, de huid, de lever en de longen. Als dit uitscheiden minder goed verloopt kan dit leiden tot verminderde gezondheidssituaties.

AANBIEDING

Om je kennis te laten maken met deze kracht uit de natuur krijg je de hele maand april op de Ribes Compositum én op de Curcuma Compositum 40% korting. Een flesje kost dan geen €23,10, maar €13,50!

Kenmerken van de Ribes Compositum

Deze tinctuur bevat 24 verschillende kruiden en helpt de spijsvertering, nieren en lever. De zwarte bes (Ribes) is een van de hoofdingrediënten. Ribes Compositum kan goed gebruikt worden in het voorjaar en ondersteunt bijvoorbeeld een sapkuur. Natuurlijk is de tinctuur ook toepasbaar in andere tijden van het jaar. We lichten er een paar kruiden voor je uit:

 • Mariadistel en paardenbloem: helpen de reiniging van de lever en ondersteunen de spijsvertering.
 • Guldenroede, Artisjok en berk: zorgen voor een goede nierfunctie.
 • Echinacea en Canadese geelwortel: ondersteunen het immuunsysteem. Canadese geelwortel vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika en is een kruid dat daar al eeuwen door de Indianen werd gebruikt.

Kenmerken van de Curcuma Compositum

Deze tinctuur met 9 kruiden is specifiek gericht op een goede leverfunctie. De lever heeft zeer veel functies in ons lichaam. Het is een belangrijk orgaan voor de spijsvertering én een uitscheidings- en verwerkingsfabriek. Deze tinctuur is natuurlijk ook uitstekend toepasbaar in een ander jaargetijde wanneer je de lever en spijsvertering wilt ondersteunen. We lichten er een paar kruiden voor je uit:

 • Curcuma: helpt bij een gebrek aan eetlust, vermindert de vetopslag, is goed voor de bloedcirculatie en de lever en draagt bij aan soepele gewrichten.
 • Artisjok: ondersteunt de nierfunctie.
 • Mariadistel: helpt de reinigende werking van de lever.
 • Paardenbloem: bevordert de darmwerking en stoelgang,ondersteunt de leverfunctie en is van belang voor een goed zuurbase-evenwicht van de maag.

Toepassingen

Voor deze tincturen zijn veel situaties denkbaar waar je ze voor kunt gebruiken. Een teveel aan afvalstoffen in je lichaam kan leiden tot diverse problemen met de gezondheid. Daarom is het raadzaam om je hierover goed te laten informeren in de winkel of via de mail/telefoon.

 

Kruiden vallen onder de voedingssupplementen en een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Kruiden kunnen interacties hebben met geneesmiddelen of andere gezondheidsproblemen. Raadpleeg daarom altijd een deskundige of je deze producten kunt gebruiken. Deze producten zijn niet geschikt bij borstvoeding of zwangerschap.

Wij zijn voor je vragen altijd bereikbaar via de mail (info@vanderpigge.nl) of telefoon (023-5312454).

Deel blog:

Reactie plaatsen