• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Dierendag

Door Sophie van Rijn, 3 oktober 2018
Deel blog:

Morgen is het weer zover, 4 oktober Werelddierendag. Ieder jaar zetten alle diereneigenaren massaal hun geliefde dier(en) een dag in het zonnetje. De dieren krijgen wat extra aandacht, iets extra lekkers te eten of een leuk speeltje. Over de hele wereld worden op deze dag dieren even extra onder de aandacht gebracht en wordt stilgestaan bij de rechten van het dier. Op sommige scholen mogen kinderen die dag hun huisdier meenemen, de dierenrechtenactivisten grijpen deze dag aan om aandacht op hun zaak te vestigen en ook de commercie en de media geven aandacht aan de dieren om ons heen.

4 oktober

Een grappig gegeven, volgens sommigen ook noodzakelijk, maar waarom doen we het eigenlijk? Hoe is het zo gekomen dat we wereldwijd een dierendag in het leven hebben geroepen? De datum waarop we dierendag vieren hangt samen met de feestdag van Sint Francisus van Assisi, de heilige die zich bekommerde om melaatsen, zwervers, armen, maar ook om dieren.

Toch is Sint Fransiscus van Assisi niet degene die Werelddierendag in het leven heeft geroepen. Dat waren Ilse Winter uit Tsjechië en Margaret Ford (voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming) uit Londen. Margaret Ford ontving een brief van Ilse Winter met het voorstel één dag per jaar aan de dieren te denken. Margaret Ford vond het een geweldig idee, legde het voor tijdens een internationaal congres en op 4 oktober 1929 was de eerste Werelddierendag een feit. In Nederland zijn we een jaar later ook aangehaakt en sindsdien vieren we ook hier Werelddierendag.

Op dierendag in onze winkel 20% korting op alle producten van De Groene Os

Ook bij Van der Pigge houden we van dieren. Sterker nog, uit onze geschiedenis met kruiden is een merk met natuurlijke middelen voor dieren voortgekomen, De Groene Os. Hiermee kun je dieren, met of zonder aandoening, op een natuurlijke wijze ondersteunen. Denk daarbij aan versterking van de weerstand, ondersteuning bij ouderdomsklachten, spierklachten, allergieën, ontstekingen, stress en trauma’s. Bij de Groene Os werken twee veterinair natuurgeneeskundig therapeuten samen met een dierenarts met een natuurgeneeskundige achtergrond. Zij ontwikkelen de producten in deze dierenlijn. In het kader van Werelddierendag krijg je bij ons op 4 oktober in de winkel 20% korting op alle producten van De Groene Os.

Voor vragen of meer informatie over deze natuurlijke middelen kun je contact met ons of met De Groene Os opnemen. Ook zij hebben, net als wij in de winkel, wekelijks een gratis telefonisch spreekuur. Iedere vrijdag van 9:00 tot 10:00 zit een van de natuurgeneeskundig therapeuten klaar om al je vragen over diergezondheid te beantwoorden: 023-5348469.

Deel blog:

Reactie plaatsen