• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Black Friday? Happy Friday

Door Sophie van Rijn, 13 december 2017
Deel blog:

Rond eind november worden wij Nederlanders via de media getrakteerd op een kijkje in een Amerikaanse gewoonte en zien hoe hele hordes Amerikanen zich opmaken voor een shoppingspurt op Black Friday. Groepen mensen die al vanaf 3 uur ‘s nachts bivakkeren voor hun favoriete warenhuis om bij zonsopkomst als eerste de beste koopjes te scoren. Om vervolgens, wanneer de deuren eindelijk opengaan, de bewaking onder de voet te lopen en met gebruik van ellebogen en kniestoten zo snel mogelijk het gewenste item tegen flinke korting mee naar huis te kunnen nemen.

Ook voor de nuchtere Nederlander?

Het uit Amerika overgewaaide fenomeen verovert nu ook langzaam de Nederlandse markt. Black Friday is in Amerika een op zichzelf staand begrip, maar wat houdt het eigenlijk in en waar komt het vandaan? En misschien wel nog belangrijker, waarom zouden wij nuchtere Nederlanders ons laten verleiden tot een Amerikaanse gewoonte? Na het zien van de vele hysterische filmpjes van hordes Amerikanen die een winkel binnenrennen zou je denken dat we onszelf iets anders toewensen.

Zwart van de mensen

Over het ontstaan van  term Black Friday zijn verschillende theorieën. De uitvoering is echter steeds hetzelfde. Op de dag na Thanksgiving (de 4e donderdag in november) geven alle grote winkelketens in Amerika extra hoge kortingen. Daarmee wordt de aftrap gegeven van het grote kerstshoppen. Op deze dag zijn de meeste Amerikanen vrij en gaan zij traditioneel samen op pad om kerstinkopen te doen. Omdat er dan zoveel mensen op de been zijn is het enorm druk in de straten en in de winkels. Daarmee is gelijk een van de theorieën over de titel Black Friday uit de doeken gedaan. Het slaat op de grote drukte in en om de steden de dag na Thanksgiving. De term werd voor het eerst gebruikt in Philadelphia, maar is inmiddels in het hele land bekend en sinds een aantal jaar dus ook aan de andere kant van de oceaan. Amerikaanse winkeliers zijn handig ingesprongen op het (voorspelbare) gedrag van hun doelgroep door het geven van de extra hoge kortingen.

Van rode cijfers naar zwarte

Een andere theorie heeft betrekking op de cijfers van de Amerikaanse winkeliers. Black Friday zou de eerste dag in het jaar zijn dat de cijfers uit het rood komen en dus met zwart op de balans geschreven kunnen worden. Hoe het ook zij, Black Friday is een dag waarop de Amerikanen massaal hun slag slaan. Zulke spannende taferelen als die ons via de media bereiken zie je bij ons nog niet, maar ook in Nederland wint Black Friday snel aan populariteit. Ook Nederlanders blijken gevoelig te zijn voor de extra kortingen die gegeven worden in een toch al dure tijd.

15 december Pigge’s Happy Friday

Nu wilden we bij Pigge niet achterblijven en je ook een mooie aanbieding doen. Maar eigenwijs als we zijn doen we dat niet op de 4e vrijdag in november, maar op de 3e vrijdag in december. En hebben we ook een eigen term bedacht: Happy Friday. En Hollands als we zijn hebben we niet het hele assortiment in de uitverkoop gedaan, maar wel onze eigen Huidbalans-lijn. Sinds een klein jaar verkrijgbaar bij ons in de winkel. De huidverzorgingslijn waar we zo trots op zijn en die door velen van jullie zo goed ontvangen is. Dit willen wij samen met je vieren op onze eigen Happy Friday met een korting van 20% op alle crèmes en shampoos van Huidbalans.

Kom langs, maar houd ons historische pandje heel! 😉 

Dus kom aanstaande vrijdag bij ons langs en maak een keuze uit alle mooie Huidbalans-producten die wij voor je hebben bedacht. Maar doe ons een groot plezier en laat ons lieve huisje heel. Niet de deur platlopen, deze is monumentaal. Ook wanneer je zo enthousiast bent over de kortingen dat je van de spanning bijna niet kunt wachten. Wij zullen je, zoals je van ons gewend bent met alle geduld aan het gewenste item helpen.

Deel blog:

replies are closed